В Перник спасиха от студа и глада дядо, мизерстващ на улицата. Тревога за незавидното положение, в което е изпаднал възрастният мъж, в социалната мрежа би Симона Маринова. На 19 октомври тя открива дядото на тротоара с одеяло, мокър, прогизнал и премръзнал. Към днешна дата той е настанен в болница, а на 1 ноември ще бъде преместен в дом или център за възрастни.
„Постигнахме успех, благодарение на няколко граждани, които изявиха инициатива да ми съдействат, както и на община Перник, сметът Станислав Владимиров, Социално подпомагане, МВР и други отзовали се институции.”, написа тя за развръзката.
Перничанката информира, че, когато открива бедстващия човек, подава сигнал на телефон 112. Взема го екип на Спешна помощ, но вчера той отново е бил навън. Медици информирали бойката перничанка, че е отказана хоспитализация, тъй като всички отделения вече са ковид. Пуснат е бил и сигнал към „Социално подпомагане“, но центърът за възрастни в „Калкас” отваря на 01.11. Все пак решението е намерено, а животът на човека е спасен.
„Да, доброто съществува и го показахме за пореден път. Искрени благодарности отново! Утре едно момиче ще се свърже с лекар, за да чуем какво е развитието, но той е нахранен, обгрижван и на топло! Относно дрехи съм поела ангажимента да закарам, ако са нужни средства- утре ще разберем от доктора, евентуално за закупуване на някакви санитарни неща или лекарства. Всеки изявил желание да подпомогне финансово ще бъде информиран как може да го направи директно на място, за да не минават парите през мен, защото все пак са лични средства.”, пише отново в социалната мрежа Маринова.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here