Близо 100 бона за подобряване на условията на труд във фирмата си получи Иво Бързанов от самоковското село Говедарци. Собственикът на „Сателитни системи”, кметът Владимир Георгиев и Цветан Спасов, ръководител на Управляващия орган, подписаха днес договора. Финансирането е в размер на 99 227,33 лв., представлява безвъзмездна финансова помощ по процедура на “МИГ Самоков- Приспособяване на работниците.

Проектът цели осигуряване на безопасни и здравословни условия на труд, подобряване професионалния и здравния статус на работниците и служителите. Ще бъдат осигурени средства за колективна защита, ще бъдат подобрени условията на труд по отношение на осветеност, отопление, вентилация и други. Ще бъдат закупени и лични предпазни средства и специално работно облекло. Ще бъдат създадени кътове за отдих, хранене и спорт на работниците и служителите с цел подобряване на социалния климат. Целевата група е 30 души, работещи в Сателитни системи.

Припомняме, че Бързанов беше кандидат за съветник от ГЕРБ на последните местни избори.

Припомняме, че вчера съветникът инж. Петър Георгиев подписа подобен договор, но за 307 000 лв.,  за военния завод „Самел 90”.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here