Славчо Павлов беше съветник в предходния местен парламент.

„Връщаме наши редовни клиенти. По- добре да ни затворят, ако положението продължава така, аз обмислям да затворя за известно време.”, това обяви по повод новите мерки и въвеждането на зелени сертификати Славчо Павлов, който държи популярно кафене, разположено на площада в Дупница.

Той е категоричен, че положението е повече от трагично, не смята, че протести и недоволство може да помогнат в ситуацията и не обмисля подобни действия. В заведението му работят 4- ма души, които са ваксинирани.

„Ситуацията е трагична, само ковид съществува. За печалба и дума не може да става, говорим за оцеляване. Имаме двойно увеличение на тока, а от другия месец вече ще е тройно. Увеличават се осигуровките, които се плащат за персонала. А очакваме на предстоящата сесия на Общинския съвет в Дупница да се гласува и двоен скок на таксите за тротоарно право. До момента цената беше 3,80 лв. без ДДС на кв. м. Досега плащах по 1000 лв., ако скокът мине, ще стане 2000 лв. По- добре да затворя, ще пусна хората неплатен отпуск, а ако продължава така, ще ги освободя, нямам избор. Няма как да се издържи така. От април месец вече няма и никакви мерки в подкрепа на бизнеса.”, сподели Павлов, който беше съветник в предходния мандат.

Според него хората са много стресирани и все повече избягват да посещават заведения. Проблем е малкият брой на ваксинираните, а също и фактът, че има много хора, прекарали ковид, които не са регистрирани. Те съответно не желаят да се ваксинират, тъй като имат антитела. Бившият съветник призова хората да се успокоят, защото бизнесът има нужда от подкрепа, а не от бойкоти.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here