В последните дни на септември наемателите се преместиха по новите си щандове на първия етаж.

„ГУМ Дупница е зелена ковид зона, всички търговци и служители сме ваксинирани. Тече повсеместна и постоянна дезинфекция. Клиентите може да са напълно спокойни да пазаруват.”, това обяви управителят на търговското дружество Цветанка Вуковска.

Цветанка Вуковска

Както е известно, търговският център попада в графа „мол” и за него важат всички противоепидемични мерки, разписани от правителството. В момента в ГУМ Дупница може да се влезе единствено със зелен сертификат.
„Има служител, който осъществява контрола на централния вход и проверява влизащите за наличие на зелен сертификат. Към търговските зали може да се влезе единствено през централния вход.”, уточни Вуковска.
Достъпът до офисите на НОИ, които се намират в административната част на ГУМ, се осъществява само от задния вход от страна на полицията и там няма ограничение. Затворени са обаче задните вътрешни врати, които водят към търговската зала.
„Проблемът е, че в града има много малко ваксинирани хора. Така ние ставаме жертва на антиваксърските настроения. Лошото е, че ГУМ винаги попада под ударите на рестриктивните мерки.”, коментира Вуковска.
На въпроса дали предвиждат, както в столичните търговски центрове, да предлагат на неваксинирани клиенти бързи тестове, управителката заяви: „За момента не, но, ако лицензирана лаборатория прояви интерес да прави тестове, веднага съм готово да им предоставя пространство, където да се настанят”.


Както е известно, тестовете са безплатни, заплаща се само за манипулацията.
Търговците са притеснени, защото новите мерки ограничават клиентите им да пазаруват свободно при тях. Те коментират, че не е справедливо за магазините на големите хранителни вериги почти да няма никакви ограничения, при положение, че там се събират много повече хора и никой не следи как клиентите се струпват на едно място.
„Отново потърпевши сме ние, представителите на дребния местен бизнес. За пореден път сме ограничени да работим нормално, а ние сме от хората, които плащат данъците си тук, а не ги изнасяме зад граница. В момента сме принудени да отсяваме клиентите си, а плащаме наеми за щандовете си.”, коментират търговците.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here