Един от най-мащабните и най-модерни проекти в България е с 15,500 кв. м. застроена търговска площ, разположен върху парцел от 44 декара. Откриването на завършения проект се планира за лятото на 2022 г.
Първа копка на най-големия ритейл парк в България бе направена в град Перник, в присъствието на заместник кмета на Община Перник Стефан Кръстев, инвеститорите от „Технокомерс“, ексклузивния консултант по проекта „Ай Пи Си партнерс“, строителната компания „МСК“ груп, партньори и представители на наематели сред които Mr. Bricolage, Tehnomarket, LPP – Sinsey, Croop, Hause, LC Waikiki, Sport Vision, Deichmmann, KiK, Pepco, Lilly.
Ритейл парк Перник Плаза, с инвестиция от над 20 милиона лева, ще бъде най-голямата комерсиална, зона предоставяща търговски площи в града и региона и един от най-мащабните и със сигурност най-модерни проекти в България – 15,500 кв. м. застроена търговска площ, разположен върху парцел от 44 декара. Откриването на завършения проект се планира за лятото на 2022 г. Строителството стартира с 90 % отдадени търговски площи – на световни и български търговски брандове.
“Бих искала да изразя специални благодарности на инвеститора Технокомерс, за доверието да работим по проекта, да го развием и да го превърнем в успешен модел за града и надявам се за страната. Благодарности и на наемателите Mr. Bricolage, , LC Waikiki LPP, които дадоха висок атестат за компанията и проекта, подписвайки първи договори за наем на търговски площи. Разбира се, признателни сме и на всички брандове, които ги последваха“, каза Мая Балтаджиева , управляващ партньор в IPC partners.

 


Проект Перник Плаза ще допринесе значително за развитието на града, социалната среда и неговата инфраструктура. Ще бъдат открити над 300 нови работни места, ще се благоустрои общината с един модерен търговски комплекс.

С нарастващата конкуренция, диверсификацията на форматите на дребно се развива на повечето пазари и това очевидно се ускорява от промените, причинени от пандемията COVID-19. Увеличава се броят на откритите търговски центрове за сметка на моловете, разглеждани както от инвеститорите, така и от наемателите като изгодни инвестиции, а от потребителите като удобни и безопасни дестинации за пазаруване ритейл парковете се превръщат в новите търговски локации.

Ритейл парк Перник Плаза също ще отговори на необходимостта от по – достъпни продукти и безопасност при пазаруване по време на криза като предостави широка гама от стоки, с безкомпромисно съотношение цена-качество.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here