От общината бяха на среща в МРРБ, на която бяха обсъдени възможностите за финансиране на важни ВиК ремонти.

Столичанин ще прави водопровод от близо 2 км в Сапарева баня за 245 749,58 лв. без ДДС. От курортната община искат да изградят нова мрежа в квартал 105-111.

Столичното дружество „Стандарт Строй 2003” на Антон Костадинов единствено е подало оферта по обявената обществена поръчка. Максималната заложена от общината стойност на поръчката беше 268 000 лв. без ДДС и 321 600 с ДДС. Подписаният договор е със срок до 15 януари догодина.

Фирмата ще трябва да изпълни дейности по изграждане на водопроводна мрежа с обща дължина от 1797,87 м. в четири етапа. Част от проекта са монтиране на спирателни кранове на всеки второстепенен клон, разполагане на пожарни хидранти, монтиране на автоматични въздушници и изпускатели и изграждане на водопроводни отклонения. Срокът на изпълнение максимум 90 дни.

В последните години Сапарева баня се разраства с бързи темпове, къщите за гости и хотелите никнат като гъби, което налага подобрения и разширяване на наличната инфраструктура.

Припомняме, че в понеделник кметът на общината Калин Гелев, председателят на Общинския съвет Васил Маргин и шефът на „ВиК Паничище” Петър Василев бяха на среща в Министерство на регионалното развитие в търсене на финансиране за важни ВиК проекти. Както е известно, заради отказа на общината да влезе във водната асоциация не може да се разчита на средства от Европа. Въпреки това, след срещата в МРРБ стана ясно, че се търсят варианти за финансиране и от ЕС. Цената на водата в курорта е една от най- ниските- 96 ст. за кубик. Около 20% от мрежата пък трябва да се подмени.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here