10 семейства в Бобошево без ток от седмица: Мрежата не се поддържа, при всеки повей на вятъра сме на тъмно

Над 10 семейства в Бобошево бедстват без ток от седмица вече, съобщава наши читатели. От ЧЕЗ обаче запазвали пълно мълчание, въпреки многократните обаждания на хората до колцентъара на дружеството.

В Дупница централна градска част остана без ток за два часа миналия петък.

В Невестино пък в ход вече е подписка срещу бездействието на екипите на електроразпределителното дружество. Местните са категорични, че ще я внесат до министъра на енергетиката, КЕВР, омбудсмана и областния управител на Кюстендилска област.

„Знам за над десет потърпевши домакинства, а броят им вероятно е и по-голям. Освен, че останахме без ток, нямаме информация и за това ще бъде ли пуснат отново и кога. Подаваме сигнали до колцентъра, но нямаме обратна връзка и всичко това в продължение на седмица. “, споделя Румяна Костадинова. Тя разказва, че хората били принудени да изпразнят фризерите и хладилници си и да изхвърлят всичко. Според местните, електроразпределителното дружество не поддържало и съоръженията си, клоните на дърветата били оплетени в електропреносните кабели. „При всеки един слаб повей на вятъра, електричеството спира“, оплакват се местните. Те са недоволни, че цената на електричеството е висока, при забавяне на плащане на сметките, електроподаването веднага се преустановява, а на практика услугата, която се доставя е некачествена или въобще липсва.
Вижте видеоканала ни:


LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here