Д-р Бачев получи от кмета Методи Чимев почетен знак на празника на града.

Дъщерята на Димитър Димов Сибила пристигна в Дупница за връчването на званието „почетен гражданин“ на именития й баща

Сибила Димова взе приза „Почетен гражданин“, присъден посмъртно на баща й.

30 минути, след като беше обявен за лекар на годината в Кюстендил, д-р Васил Бачев получи от кмета на Дупница Методи Чимев и почетен знак. На тържествена сесия за празника на града почетен знак получиха и колегите му Елена Гюзелева, Милка Богоева, Крум Бонев и Райна Сапаревска.

guzeleva bachev
Д-р Гюзелева и д-р Бачев.

„Благодаря, нека свети Иван Рилски продължава да закриля града и страната ни.”, пожела д-р Бачев от сцената на театъра в Дупница, където се състоя тържественото заседание на Общинския съвет.

Д-р Гюзелева с почетния знак.

С много емоция дъщерята на писателя Димитър Димов Сибила прие отличието „Почетен гражданин на Дупница”, което беше присъдено на баща й. Д-р Милена Катошева, главен уредник на къща Музей на Димитър Димов, припомни колко е дълбока връзката на майстора на перото с Дупница. Тя подчерта факта, че картини от града оживяват в творбите му. Директорът на  Национален литературен музей Атанас Капралов прочете поздравителен адрес до община Дупница.

Миналата година д-р Крум Бонев беше обявен за лекар на годината, през тази взе почетен знак на общината.

Здравословен проблем попречи на д-р Венцислав Мутафчийски да пристигне в Дупница, за да получи лично своята грамота за почетен гражданин на града. Той беше предложен за високото отличие от кмета.

Milka Bogoeva
Макар и в пенсия, д-р Милка Богоева продължава да работи в болницата в Дупница.

„Няма как да говорим за успехи и стремежи, когато единствената ни задача в разгара на поредната ковид вълна е да опазим колкото се може повече животи. Трудно ми беше да намеря думи за днешното си обръщение, защото все се питам дали имаме право на празничен възторг, когато наши близки, съграждани се борят за глътка въздух в препълнени болници? Имаме ли право да се веселим и да забравим, че загубихме хиляди животи и то, след като вече имаме оръжие? Днес ще отдадем почит на медиците, които воюват в името на живота и общността ни тук в Дупница. Почит заслужават всички в здравеопазването, благодаря ви от сърце.”, обърна се към присъстващите кметът Методи Чимев.

Председателят на Общинския съвет Костадин Костадинов, областният управител Александър Пандурски, който беше гост за празника на града, и кметът Методи Чимев.
Съветниците от БСП Бойко Христо, Ивайло Петров, областният Ал. Пандуриски, Станислав Павлов и Асен Илиев.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here