Любов и омраза избухнаха при гостуването на Бойко Борисов в Дупница. Двама протестъри от Благоевград, единият от които съветникът Калоян Ханджийски, дойдоха за събитието и отправиха залп от обиди и скандирания.

Симпатизанти на ГЕРБ пък аплодираха с възгласи „Бойко, Бойко, обичаме те!“

Кметът на Сапарева баня Калин Гелев и симпатизанти на ГЕРБ се втрещиха от внезапен словесен залп в гръп от двамата протестъри с гласове като от тръба.

Искри прехвърчаха на площада, след като членове и симпатизанти на ГЕРБ Дупница скочиха срещу благоевградското дуо. Вълна от груби възгласи и обиди полетяха в центъра на града, докато пред входа на общината течеше тържествения водосвет за празника на града.

Полиция озъпти страстите, а симпатизантите на ГЕРБ изтласкаха протестърите встрани от офиса. На място дойде и началникът на полицията в Дупница Васил Йоцов.

Бившият министър на финансите Владислав Горанов и председателят на ГЕРБ Ивайло Константинов, зад тях са Борислав Михайлов и Даниел Данчев, областен лидер на ГЕРБ в Кюстендил
Ивайло Константинов и Методи Чимев

„Това е лидерът на „Демократична България“ в Благоевград, който е общински съветник. Те обикалят страната и изпълняват поръчки, явно за това им плащат. Не съм допускал, че могат да всеят този смут.“, коментира лидерът на ГЕРБ Дупница Ивайло Константинов.


Докато траеше разправията, Бойко Борисов влезе в партийния офис, където се срещна със симпатизанти и кандидат- депутатите.

Десетки дупничани се снимаха с лидера на ГЕРБ, а той раздаде автографи.

Опашка се извиха пред входа. На излизане Борисов се спря пред предизборната шатра. До него бяха кандидат- депутати от листата на ГЕРБ-СДС, начело с водача Христо Терзийски.


Борисов призова да се сложи край на политическата криза, за да се спре пропадането на държавата. Той отправи обвинение към служебното правителство и конкретно към министъра на здравеопазването Стойчо Кацаров, че няма никакви мерки срещу ковид 19, а ваксинацията почти липсва.


В Дупница беше и бившият вицепремиер Томислав Дончев, областният координатор на ГЕРБ Даниел Данчев, бившият министър на финансите Владислав Горанов. Кметът на Дупница Методи Чимев мина да поздрави Борисов. За събитието в града пристигна градоначалникът на Сапарева баня Калин Гелев, колегата му от Кочериново Иван Минков. Общински съветници на ГЕРБ и СДС дойдоха.

На място беше и бизнесменът Калин Георгиев, който ромите от „Гиздова махала“ наричат „кмета“. Той се хвърли срещу протестърите с възгласи „отдръпнете се, кой ви е канил? Това е наше събитие.“ „Ходете си в Благоевград, защо сте дошли тук.“


Ханджийки и приятелят му отговориха, че са граждани на България и имат право да протестират където искат. През 2020 г. те участваха в бурните протести. Един от групата се прочу, като разби яйце в гърба на Красимир Велчев, който в този момент влизаше в община Благоевград.

Пресаташето на Бойко Борисов Николай Николов, Ивайло Константонов, кметът Методи Чимев, зад тя е Калин Георгиев- „кметът“ на Гиздова махала

За „4Власт“ Борисов обяви, че повече няма да бъде премиер. „Няма да бъда премиер. Не искам това разделение и омраза. Оказа се, че ние лидерите разделяме нацията, а аз искам народът да е единен. Парламентът ще бъде какъвто народът реши, от него зависи дали ще имаме мнозинство в Народното събрание и правителство. Дай Боже да имаме правителство, обезпокоен съм от галопиращите нагоре сметки за ток и храни от първа необходимост. Настоявам за компенсации за бедните хора.“

Двамата протетъри от Благоевград.

„Демократична България“, чиито представители се опитаха да осуетят празника на Дупница и посрещането на Борисов изглеждат като най- близките ни партньори.

Христо Пигов, общинският съветник Емилия Кузманова и Борислав Миланов, който е нейн брат и №5 в листата на СДС-ГЕРБ

Смятам, че с тях може да се постигне коалиция и да направим правителство. Те не са ни врагове, но те имат много големи вътрешни проблеми, които трябва да решат.“, коментира №5 в листата на ГЕРБ-СДС за област Кюстендил Борислав Миланов, който от квотата на СДС.


Водачът на листата Христо Терзийски подари на премиера икона. „Ситуацията е напечена, най- важното е ГЕРБ-СДС да направи най- добър резултат и да се представим с повече депутатите в следващото Народното събрание да направим правителство. Трябва да тушираме напрежението, защото корабът потъва.“, каза Терзийски.

Кметовета на Сапарева баня и Дупница Калин Георгиев и инж. Методи Чимев
Христо Терзийски и Даниел Александров са №1 и №2 в листата на ГЕРБ- СДС за Кюстендилска област
Кметшата Климентина Чимева/ в средата/ разговаря с местни хора.

2 КОМЕНТАРИ

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here