80- годишният юбилей на храм-паметник и костница „Св.Иван Рилски“ в гр.Кресна стана повод миряните да почетат с дар своя духовен пристан и неговия пастир, отец Георги.
Ето какво каза кмета на община Кресна, г-н Николай Георгиев, при тържественото връчване на светия, честен кръст:
 
„Ваше Високоблагоговейнство,
Кое е най-достойното да дарим ние, обикновените миряни, че да прославим и почетем по достойнство светлия юбилей на нашия обичан храм? Кое съхрани и запази от века човеколюбието на нашия Господ Бог и ни свързан във вечен завет? Без какво не може нито Светото Кръщение, нито Миропомазването, нито Божествената Евхаристия и изобщо, без какво не може нито едно от светите тайнства?
Да, ние избрахме за дарим за празника на нашия храм най-светия символ на нашата вяра – Честния кръст, защото: „Кръстът е пазител на цялата вселена, Кръстът е красота на Църквата, Кръстът е сила на царете, Кръстът е опора на верните, Кръстът е слава на ангелите и язва за демоните.“
И нека дареното днес да пребъде в този храм за благото на нашата общност, а кръстната му сила да ни избавя от всяко зло със силата и славата на Отца и Сина и Светия Дух и сега и винаги и во веки веков!
Амин!
Заповядайте отче!“

1 коментар

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here