Крумов, третият отляво надясно, заедно със самоковската група ловджии на състезанието.

С 83 точки самоковският авджия Веселин Крумов от ЛРС-Самоков се класира на четвърто място в дисциплината „Бягащ глиган“ на национален турнир по ловна стрелба в Асеновград. Крумов е един от най-добрите ловджии в Самоковско. Роден е в самоковското село Драгушиново, но от 6 години е член на дружинка в Самоков. Той взе участие във финала на първия Национален турнир по ловна стрелба за Купата на НЛРС-СЛРБ в дисциплината „Бягащ глиган”.


Отборни победители станаха представителите на ЛРС-София-юг, индивидуалната титла е за Светлан Петров от ЛРС-Велики Преслав. Домакин на състезанието бе ЛРС-Асеновград.
След проведените 4 зонални турнира на стрелбищните комплекси на сдруженията в Бургас, Дупница, Плевен и Балчик на финала се явиха 40 състезатели от 16 ловно-рибарски сдружения, като със свои отбори участваха ЛРС-Средец, ЛРС-Ямбол, ЛРС-Радомир, ЛРС-Дупница, ЛРС-Самоков, ЛРС-Сунгурларе, ЛРС-Плевен, ЛРС-Бяла Слатина, ЛРС-София-юг, ЛРС-Велики Преслав, ЛРС-Добрич и ЛРС-Асеновград.
По регламента всеки от участниците има 10 изстрела по силует на бягащ глиган, максимумът точки е 100.


Купите, медалите, грамотите и наградите, осигурени от организаторите от НЛРС-СЛРБ, бяха връчени от Алеко Динев, председател на Комисия „Спортно-състезателна дейност в лова и риболова“ към НЛРС-СЛРБ, председателя на ЛРС-Асеновград Георги Хаджиламбрев, Сахак Сахакян, член на УС на НЛРС-СЛРБ и кмета на община Асеновград Христо Грудев.
Отборните победители от ЛРС-София-юг получиха автоматична хранилка, а всички състезатели бяха наградени с предметни ловни аксесоари.
В индивидуалното класиране призьорите от първо до шесто място бяха отличени с купи, медали, грамоти, както и ваучери на стойност 200, 150, 100, 50, 50, 50 лв.

2 КОМЕНТАРИ

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here