Над 100 баници, зелни и още толкова питки омесиха жителите на село Голем извор днес, за да посрещнат вековен празник на хляба. Гост на празника беше бившият вътрешен министър Младен Маринов, който е водач на листата на ГЕРБ- СДС за София област.
„Никой не е по-голям от хляба, казва народната мъдрост, а най-вкусен е хлябът у дома. Днес съм си у дома – в Голям извор, където като малко дете съм пораснал с най-вкусния просеник – този, омесен от баба.
Моите приятели Илиян Маринов, кмет на Голям извор, и Д-р Мадлена Бояджиева, кмет на Тетевен, ни поканиха заедно с Николай Нанков на Празника на хляба в селото. Уникалният вкус на прясно изпечените питки, просеници, баници и лучници ме върна в детските ми години.
Благодаря много за възможността да бъда с моите земляци от Голям извор на този чудесен празник!“- заяви Маринов.
„Вярваме в потенциала, който крие нашия хубав край! Прекрасната природа, плодородната земя и работливите хора са здрава основа за бъдещо развитие. Надяваме се повече предприемчиви инвеститори да открият възможност за бизнес инициатива именно тук. Най- силната ни черта е гостоприемството, това е златна земя за туризъм.” – коментираха гости и местни хора.
Купуването и продаването на гласове е престъпление.Вижте видеоканала ни:


ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here