10-кратният победител в игра на знанията и служител в ОДМВР- Благоевград Валери Георгиев представя новата си книга „Стърготини живот“

0
2
Валери Георгиев
Днес от 18.00 часа в зала „22 септември“ в Благоевград ще бъде представена новата книга на Валери Георгиев „Стърготини живот“.
Сборникът е поредното литературно начинание на Валери Георгиев, който се впуска в ново приключение, скачайки смело в дълбоките води на белетристиката. Неговите разкази и есета, преминали кротко през рендето на опустошителното ни съвремие, поръсват с отрезвителни стърготини посърналия и жаден за щастие живот.
Валери Георгиев, който се подписва като Валери ге Оргиев, е автор на разкази, есета, басни, епиграми, пословици, поговорки и други текстове. Първите му публикации в различни български вестници и издания са от 1989 година. Има издадени и две детски книжки. През 2019 г. от печат излиза книгата му „17 бесни басни и други съкрушителни четива“, в която той смело експериментира, създавайки нетрадиционни образци басни; доразвива с оригинален прочит пословици и поговорки; опитва се да популяризира обявата и каламбура като нови жанрове.
През месец май дългогодишният служител в ОД на МВР – Благоевград Валери Георгиев участва в телевизионното предаване на БНТ „Последният печели“, с водещ Орлин Горанов, където впечатли с познанията си в куп сфери и стана многократен и безспорен победител.Вижте видеоканала ни:


LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here