ЧРД! БСП- Младежи в Перник начело със Ст. Владимиров, Ст. Кръстев, М. Жлябинков чества 12 години, вдигат младежки център за 3 705 194 лв.

Областният лидер на БСПМ Мартин Жлябинков и приятелите му от БСП.

„Днес, 10 октомври, Младежкото обединение в БСП навършва 12 години. 12 години заедно отстоявахме левите политики за младежта. 12 години се борим за достойна реализация младите в България. 12 години нашият глас звучи силно и авторитетно в политическия живот. Ще продължим да го правим, защото имаме обща кауза. Защото нашето общество има нужда от дързостта и енергията ни, от нашите идеи. ЧРД, приятели! Бъдете здрави!“

Това обявиха във ФБ лидерите на организацията Мартин Жлябинков, който е областен лидер и 25 -годишният Станислав Павлов, които преди 1 година пое щафетата от Йордан Малинов като общински лидер.

„Искаме да работим още повече за разширяването на влиянието на организацията в града и общината, както и за увеличаването на членския й състав. Радваме се защото сме част от големите успехи на кмета Станислав Владимиров и зам- кмета Стефан Кръстев, като и екипът им. Радваме се, че с тяхното силно рамо Перник се променя, сега работим по изграждане на младежки център.“- коментираха пред 4ВЛАСТ  Мартин Жлябинков.

На 30.06.2021 г., както писахме в община Перник беше проведена среща по представяне на  проект BGLD-2.001-0001

Изграждане на младежки център Перник – „Модел за високи стандарти на младежка работа“, финансиран по процедура „Изграждане на младежки центрове“ на Програма „Местно развитие, намаляване на бедността и подобрено включване на уязвимите групи” финансирана от ФМЕИП 2014-2021 г.

На представянето присъстваха зам.-кметът  Стефан Кръстев, който е и ръководител на проекта, координаторът Костадин Костадинов, секретарят на общината Мартин Жлябинков, който е и областен лидер на младежите, представители на дирекции и структури, свързани с младежките дейности в Перник.

„Общият бюджет на проекта е 3 705 194 лева . Центърът трябва да бъде готов в началото на 2024 година.

Срокът за изпълнение на проекта е 40 месеца, като договорът за него е подписан миналата година. Партньори по проекта са организации от Кралство Норвегие и Република Сърбия.“ – поясни зам.-кметът Кръстев.

Той напомни, че модерното съоръжение ще бъде на мястото на бившия техникум по обществено хранене. Сградата не може да бъде укрепена, нито ремонтирана – в това са категорични всички строителни специалисти, които са дали своето становище. В близко време тя ще бъде съборена, в момента се демонтират врати и прозорци.

Средствата  по проекта са насочени към изграждането на съвременна инфраструктура и подкрепа на цялостната дейност на центъра, която включва разнообразни образователни, културни и граждански инициативи, дейности за реинтеграция на отпадналите и застрашените от отпадане от образователната система, съвместни дейности и обмяна на опит с другите младежки центрове в страната, работа свързана с обмен на добри практики с младежки центрове от страните-донори и от други европейски страни.

Сред иновативните дейности, които ще бъдат развивани в центъра са  създаване на Училище по фолклор с цел да се съхраняват и предават от поколение на поколение местните традиции и обичаи, Изграждане на кафе-библиотека с „етно“ кът, изграждане на зала за нетрадиционни изкуства като оригами, декупаж, карвинг и други.

Вече вървят и обявите по набиране на служители в центъра.




Вижте видеоканала ни:


LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here