„Предизборните сметки на президента Румен Радев не излизат, затова стартира масирана акция за овладяването на ключови позиции. В Югозападна започва с ВиК Благоевград, цели се в директора Росица Димитрова.”, съобщават източници на „4Власт”. В социалната мрежа фенове на Радев разпространиха информация, че до дни се очаква дългогодишният управител на ВиК Благоевград Росица Димитрова да бъде освободена от поста. „В дружеството работят над 500 души.

Стратегията на екипите на президента са да овладеят ключови дружества и институции, в които работят много хора, за да ги използват за гласоподаватели.”, коментират благоевградчани. Опитахме да се свържем с областния управител Николай Шушков, но телефонът му даваше заето.

Николай Шушков

Служители на областна управа потвърдиха, че има директива за рокада във ВиК, но тя не идва от Шушков, а от президентството.

Инженер Росица димитрова

Свързахме се с Росица Димитрова.  „„Аз съм управителят, към настоящия момент, нямам информация какво са решили от Ръководството на МРРБ и ВиК холдинга. Няма причина да бъда сменена. Ако се стигне до някаква рокада, това в което вярвам, че водата няма цвят, е на път да бъде опорочено. Силно се надявам, политическите страсти да не надделеят над разума и експертизата. Финансовото състояние на ВиК е стабилно, средната заплата е 1200 лв., а на специалистите по- високо. Това е постигнато с денонощен труд и много работа. Спечелили сме всички европейски проекти, които сме имали право да кандидатстваме. Това са по Фонд „Условия на труд” и „Енергийна ефективност.” По 20 км годишно се прави реконструкция на ВиК мрежи. Не искам да влизам в конфликт с никой. Стремежът ми е да бъда полезна и да помагам на повече хора. Винаги съм било толерантна, в предприятието работят хора от всички политически партии. Всеки може да членува и симпатизира на когото си поиска. Не се бъркам в убежденията на хората.”, заяви Димитрова, която е начело на водното дружество от 2014 г. и е сочена като един от най- добрите ръководители.

Кметът Илко Стоянов и инж. Росица Димитрова по обектите, хората питат: Гласи ли Илко Стоянов свой човек за поста на Росица Димитрова.

За нейни наследници се спрягат предшественикът й Георги Тумбев и Валери Миков, който в момента е част от екипа на кмета Илко Стоянов, заемайки поста началник на „Спортни имоти”. Припомняме, че само преди седмица Росица Димитрова влезе в националното ръководство на жени ГЕРБ. Преди около 2 години тя стана ръководител на ГЕРБ Благоевград. „Ако Димитрова действително бъде отстранена от ВиК, това си е 100% политическа чистка. Явно някой много се страхува, че може да загуби изборите. Ако Димитрова, или който и да е друг от ръководителите на ключовите предприятия и институции в Югозапада бъде сменен, това само показва злобата на политическите лидери. Подобни хора обаче нямат място на политическата сцена.”, каза Емилия Вельова от Благоевград.

От пресцентъра на МРРБ в петък отрекоха рокадата.

Кметът Илко Стоянов и инж. Росица Димитрова

„С инж. Росица Димитрова работя съвсем нормално, нямам никакво намерение да участвам в каквито и да било рокади, още по – малко във ВиК сектора. Валери Миков, който в момента се сочи като претендент за поста на инж. Росица Димитрова, е началник на „Спортни имоти” в екипа ми и е назначен от предшественика Костадин Паскалев. Миков не е подавал молба за освобождаване. Не съм разговарял с него изобщо, ама изобщо по тая тема. Няма да спирам никой обаче, който иска да напуска.“- това заяви кметът на Благоевград Илко Стоянов.
Вижте видеоканала ни:


ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here