Борислав Динев бе в болничен
 Началникът на звено „Разследващи полицаи” в Дупница гл. инсп. Янита Тахтаджийска е хваната дрогирана на работа. Полицаи от звено КАТ са получили сигнал, че Янита Тахтаджийска, която живее в град Рила, е шофирала в нетрезво състояние на път към работното си място в Дупница. Служителите на КАТ влезли в полицията в Дупница още рано сутринта вчера и проверили всички разследващи полицаи. Тестът на Тахтаджийска отчел наличие на кокаин. Тя отказала категорично да даде кръвна проба. Всичките й колеги се подчинили на проверката, при никой друг не е засечено нищо нередно. Повсеместното тестване е било и за алкохол, и за наркотици. През юли 2018 г. Тахтаджийска беше назначена начело на разследващите в Дупница. Твърди се, че е заела поста под протекциите на бившия депутат Кирил Калфин, който е и бивш шеф на митницата. Преди да заеме поста в Дупница, тя ръководеше разследващите полицаи в Рила, на поста я наследи Ирина Фотева. Тахтаджийска се озова в полицията в Дупница след спечелен конкурс и беше част от екипа на настоящият шеф на полицията Борислав Динев, който от два месеца е в болничен, той е със заповед за освобождаване от постта, но не е влязла в сила поради заболяването му. Така тя зае мястото на сина на дознателя Христо Кирилов- Димитър Кирилов.
Говорителят на полицията в Кюстендил Катя Табачка направи важно уточнение по повод странния феномен:

Гл. инспектор Янита Тахтаджийска в изпълнение на нормативно регламентирани месечни проверки  е организирала на 27 септември в сградата на РУ Дупница  тестване  с техническо средство на служители от сектор „Разследване“ – РУ Дупница, за установяване на употребата на алкохол. Проверката е  извършена от служители на Пътна полиция,   отчетените  резултати за употреба на алкохол са отрицателни.

След приключване на регламентираната проверка, гл. инспектор Тахтаджийска е поискала  да бъде тествана за употреба на наркотични вещества с цел изясняване на ефекта от определен медикамент. Медикаментът се предлага в аптечната мрежа без рецепта, болкоуспокояващ ефект има. Медицински среди са изнесли данни в публичното пространство, че той  отчита положителен резултат при полеви тест за наркотично вещество, а няколко часа по-рано тя е приела хапче от медикамента.  Това се е потвърдило при направения й тест.

Гл. инспектор Тахтаджийска не е водач на МПС, не притежава СУМПС.  Уточняваме, че на територията на РУ Дупница не е провеждана операция, за каквото има твърдение във въпросната публикация.

За резултатите от извършената и нормативно регламентирана проверка вчера – 27.9.2021 г., гл. инспектор Тахтаджийска е докладвала по надлежния ред.

Остава висящ въпросът, защо е отказана кръвна проба, след като става въпрос за лекарство.
Вижте видеоканала ни:


ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here