Сн: Златина Точкова
Със средствата от предадените пластмасовите и стъклени отпадъци ще се подкрепи детското отделение на МБАЛ „Д-р Никола Василев“ в областния град
Хора! Благодарим ви! За един ден успяхме да съберем и извозим повече от 1 200 чувала с тонове боклук и да почистим периметър от 4 км. Това информираха от организаторите от фирма „Хармоника“ на мащабното почистване на бреговете на река Струма в района на Кюстендил.

Пет бяха пунктовете, където се събираха желаещите – под Конявски мост срещу бензиностанция СТРУМА ПЕТРОЛ; При помпената станция; под Търновлажкия мост; кв. Изток и при р.Банщица край с.Жабокрът. В инициативата, която има и благороден и благотворителен акцент, освен социален, се включиха десетки.
Пластмасовите и стъклени отпадъци ще се събират в отделен цвят чували и ще бъдат транспортирани до пунктовете за вторични суровинии в Кюстендил. Със средствата ще се подкрепи детското отделение на МБАЛ „Д-р Никола Василев“ в областния град.
„Днес довършваме разделянето на боклука, за да сме сигурни, че пластмасата и стъклото ще отидат за рециклиране, а останалото да бъде депонирано“, казаха още от фирмата организатор.
Видео: Елеонора Василева

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here