Petrich DHI C2 и Даунхил серии – Петрич отново показа гордо домакинство на надпреварата
34 състезатели по планинско колоездене от четири държави – България, Франция, Швейцария и Великобритания записаха силно участие в поредното издание на Petrich DH по трасето за спускане „Папреница“ (3 км.) в планина Беласица. Състезанието е част от календара на Международния колоездачен съюз (UCI) като състезание от 2-ри клас и носи точки за световната ранглиста.
При жените на първо място с най-добро време се класира Деница Тошева, при младежите 15 -16 г. Роберто Василев, категория 17 -18 г. петричанинът Димитър Мазнейков – Дидо.
При оспорвана надпревара на атрактивното планинско трасе „Папреница“ при мъже „Елит“ крайното класиране се подреди: първо място за Готие Лонк, сребро за Стивън Гатев и бронзов медал за петричанинa Димитър Мазнейков – Дидо.
Организаторите на авторитетната надпревара изразиха благодарност за подкрепата, оказана отново от кмета Димитър Бръчков, и последователната работа за утвърждаването на Петрич като сериозен партньор на Българска федерация по колоездене. Петрич е домакин на надпревари по планинско колоездене от този ранг за седма поредна година. На местно ниво организация подема клуб „Виво“.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here