Празникът по традиция започна с полагане на цветя пред паметника на Неофит Рилски

 

Югозападният университет „Неофит Рилски“ днес официално откри новата академична 2021/2022 година. Празникът по традиция започна с полагане на цветя пред паметника на Неофит Рилски.
Поради извънредната епидемична обстановка в страната, тържествата за старта на учебната година се проведоха в отделни зали за всеки един от факултетите, а на срещите присъстваха само първокурсници.
Ректорът на Югозападния университет „Неофит Рилски“ проф. д-р Борислав Юруков откри новата академична година и поздрави студентите, преподавателите и служителите с видеообръщение.
„Началото на тази академична година е специален момент от живота на нашия университет, момент с особена символика, която ни кара да се замислим за постигнатото и да гледаме с увереност към бъдещето“, каза проф. Юруков. Той отбеляза, че учебната 2021-2022 година е празнична за Югозападния университет „Неофит Рилски“, защото университетът отбелязва своята 45-годишнина.
„Бъдете уверени, че сте направили правилния избор и че тук – в Югозападния университет ще имате свободата да развиете себе си и повишите потенциала си, да създадете нови приятелства, да сътворите своето бъдеще. Възползвайте се от всеки миг и предоставена възможност. Бъдете последователни в учебния процес и извлечете максимума от обучението си тук“, обърна се към първокурсниците ректорът проф. д-р Борислав Юруков.
„Моят съвет към Вас, скъпи първокурсници е – не се страхувайте от неизвестното. Вървете смело по пътя на познанието. Бъдете независими и поемайте отговорност за решенията си. Бъдете любознателни и упорити, и се вслушвайте в съветите на Вашите преподаватели. И помнете, знанието е ключът, който прави човека наистина свободен и способен да преодолява житейските трудности“, каза още проф. Юруков.
„Уважаеми, колеги използвам възможността да Ви поздравя, за това, че сте все така неуморни и отдадени на тези прекрасни млади хора, които днес прекрачват прага на Югозападния университет „Неофит Рилски“. Благодарение на Вашите усилия и професионализъм нашият университет се утвърди като модерен учебен, научен и изследователски център. Вярвам, че ще продължим да работим за доброто име на университета и ще преодоляваме всяко едно предизвикателство, за да осигурим на нашите студенти качествено образование и възможности за високи постижения“, обърна се към преподавателите проф. Юруков.
Ректорът пожела на академичната общност успешна година, която да донесе на всички удовлетворение и гордост.
За снимките на днешния празничен ден се погрижиха студенти от катедра „Телевизионно, театрално и киноизкуство“, под ръководството на техния преподавател гл. ас. д-р Крум Иванов и ръководителя на катедрата доц. д-р Клавдия Камбурова.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here