Спрян е ремонтът на готов участък, на който трябва само да се сложат мантинелите, Комитова не дойде на нито един наш протест

 

Оставката на регионалния министър Виолета Комитова поиска в отворено писмо, адресирано до президента Румен Радев и премиера Стефан Янев живеещият в село Кладница юрист Георги Чернев.

Причината за недоволството е спреният ремонт на пътя Перник- София и ежедневните задръствания, в които попадат хилядите, работещи в столицата.

Както е известно, в средата на август работата по натовареното трасе беше спряна, а стана ясно, че фирмата изпълнител на поръчката е прекратила работата. Чернев пише, че пътят, който се изминава за 20 минути, сега коства на шофьорите 90.

„Със своите действия и бездействия г-жа Комитова застрашава живота на над 30 000 пътуващи всеки ден по пътя Перник-София и обратно. В участъка на с.Драгичево е спрян ремонтът на почти готов участък на пътя и колите се движат от половин година и повече в едното платно и насрещно. За да се пусне другото платно, трябва да се поставят само мантинелите?! Така, вместо за 20 мин този път се изминава за 90 минути. Да не говорим за интересите и на фирмата изпълнител. На нея не са и платени нито лев аванс, а за този и други ремонти не са и платени над 8 млн.лв фактурирани дейности по пътна поддръжка. Идва зима. Заедно с тази фирма перничани правихме 4 протеста, но Комитова или нейни хора не дойдоха нито веднъж. Търпението както на перничани, така и на фирмата , която поради липса на средства е оставила своите работници вече три месеца без заплати и виси с кредити в банките, се изчерпва. Освободете незабавно Комитова и спешно да се завърши ремонтът на пътя Перник – София и на пътя Кладница –Рударци. Този път е спрян от 6 месеца. В момента над 2000 души всеки ден пътуват по обходен път, който е толкова тесен и разбит, че по него не може да се движи рейс! Зимата този път ще доведе до злополуки!

По темата са писани много писма, провеждани са срещи и те са без резултат!

Оставка за Комитова веднага! Завършете спешно ремонтните дейности на двата пътя!”, пише Георги Чернев, който е от ПП МИР.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here