Пожар едва не изпепели Историческия музей в Самоков и експонатите в него. Инцидентът е станал в събота след полунощ към 1:30ч. Огънят е тръгнал от кофа за боклук на втория етаж на музея. За щастие инцидентът, се е разминал само с опушена фасада.

Сигналът до РУ- Самоков е подаден от случайно преминаващи деца. Потърсихме за коментар директора на музея Веселин Хаджиангелов:

„Аз лично предполагам, че някой калпазанин е минал и си е метнал фаса на втория етаж на музея в кошчето за боклук. Вероятно посред бял ден се случва това, защото на втория етаж на терасата в съботния ден никой не е имало. Колегата е непушач, през целия ден е стоял на първия етаж в канцелариите. Слава Богу, няма щети. Единствената опасност е, че са нагрети тръбите, които довеждат газта до котлето. Очакваме да бъдат проверени, но за сега няма течове, няма проблем. Вътре в музеят няма никакви щети.”, сподели Хаджиангелов.

Той изказа най-сърдечни благодарност на децата, които са видели пушека и веднага са подали сигнала до пожарната. „Благодарение на групата деца, музеят е спасен. Възнамерявам да ги наградя по някакъв начин.”, сподели още Хаджиангелов. Камери около музея няма, вътре има видеонаблюдение. Благодарение на бързата и адекватна намеса на самоковските огнеборци пожарът е потушен. Криминалистите работят и по версията за умишлен палеж.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here