„От логистична гледна точка Община Симитли е разположена на кръстопът. Имаме достъп до две граници и сме връзката между два от най-големите курорти в България, а именно Банско и Сандански. Това от своя страна показва, че този мост е не само с регионално, но и с републиканско значение“, подчерта Апостолов

Началото на строителството на т.нар. железен мост в Симитли инспектира днес заместник-министърът на регионалното развитие и благоустройството Иван Шишков.

С него бяха кметът на общината Апостол Апостолов и областният управител Николай Шушков, които инспектираха строителството на новия мост, който ще свързва кв. „Ораново“ и град Симитли.

Заместник – министърът коментира, че този мост е не само с местно, но и с регионално значение, поради което неговото завършване е от изключително важно.

От своя страна кметът на Община Симитли Апостол Апостолов допълни, че мостът е не само с регионално, но и с републиканско значение.

„От логистична гледна точка Община Симитли е разположена на кръстопът. Имаме достъп до две граници и сме връзката между два от най-големите курорти в България, а именно Банско и Сандански. Това от своя страна показва, че този мост е не само с регионално, но и с републиканско значение“, подчерта Апостолов.

Съоръжението, което ще осигурява достъп до магистралата, ще бъде демонтирано и на негово място ще бъде построено ново. Целта е повишаване на безопасността на пътуващите. Срокът за изпълнение на строително-монтажните работи на стойност близо 4 млн. лв., осигурени от Агенция „Пътна инфраструктура“, е до края на годината.

Ще контролираме работата, за да бъде спазен срокът, подчерта зам.-министър Шишков.

По-късно на работна среща кметът на Община Симитли Апостол Апостолов и зам.-министър Иван Шишков обсъдиха важни теми, свързани с инфраструктурата в града и малките населени места.

Кметът Апостолов постави въпроса за необходимостта от осигуряване на дофинансиране за довеждащия водопровод в село Железница. Обсъден бе и проблемът с тротоарите в село Полето, които са били разрушени при изграждането на пътя Полето – Брежани.

Зам.-министър Шишков се ангажира да постави и трите проблема пред ресорните институции, за да може да се намери и най-правилното решение за тях.

 

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here