Фондация „Естер де Помери“ дари болнични легла на социални и лечебни заведения в Благоевград, президентът на фондацията Яков Джераси, който е и президент на фондация „За България“ осигури пратката. Той е известен още като „Човекът, който доведе царя в България“.
Общо 18 болнични легла са доставени и ще бъдат разпределени за нуждите на социални и лечебни заведения в Благоевград. Те са дарение от Фондация “Естер де Помери”, която е осигурила и инвалидни колички, допълнително болнично оборудване и консумативи.
Дарението е направено със съдействието на кмета на Благоевград Илко Стоянов, директора на Дирекция „Икономическо развитие“ Гергана Муртова и Емилия Халилова-Цветина, директор Дирекция „Социална и жилищна политика“.
Очаква се и втори транш, като ще бъдат доставени още 12 болнични легла.
Към момента Фондацията е подпомогнала редица лечебни заведения в България, изцяло нейно дело е болницата в Плевен.
Контеса Естер де Помери, председател на фондацията, е родена в Берн, Швейцария. Тя завършва университети в Берн и Париж. Във Франция учи археология, а в родната си страна-акушерство. Участва в множество фондации, организации, дейности, подпомагащи хората.
„Община Благоевград изказва искрени благодарности към Фондация „Естер де Помери“ за благородния жест!“- каза кметът Илко Стоянов.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here