Елена Ташкова, вдясно, Адриана Мелниклийска и ексдепутатът Даниела Савеклиева.

Адриана Мелниклийска обяви, че дамите в Благоевград не са номинирали Ташкова, В крайна сметка беше избрана общинският лидер на ГЕРБ инж. Росица Димитрова

 

Скандал разтърси структурата на дамите от ГЕРБ Благоевград. Областният координатор Адриана Мелниклийска скочи срещу номинацията на общинския ръководител Елена Ташкова като претендент за член на Националния съвет на дамската структура на ГЕРБ. Нещо повече, Мелниклийска обяви на всеослушание, че всички дами са учудени от къде е дошла номинацията за Ташкова, тъй като те са гласували за общинският лидер на ПП ГЕРБ инж. Росица Димитрова. Събранието следеше и лидерът на партията Бойко Борисов.

„Ние присъстваме 22 жени в залата и за всяка от нас, с изключение на една, единствена, която вие дадохте за номинация от Благоевград, всички ние сме изключително учудени защо това е нашата номинация, защото нашите номинации официално са други. Не сме номинирали лицето Елена Ташкова. Кой и кога е изпратил на централата тази номинация, и кой и кога я е утвърдил за нашата област, за нас е неясно. Гарантирам ви, че нито една от жените, с изключение на самата Елена Ташкова, не желае да гласува за нея”, смело надигна глас Мелниклийска. В крайна сметка общинският ръководител на партията Росица Димитрова беше утвърдена като член на Националния съвет.

Днес Ташкова излезе с официална позиция за скандала. Ето какво написа тя в профила си в социалната мрежа:
„Сърдечно благодаря на всички, които ме номинираха са член на НИС Жени-ГЕРБ. Ценя високо доверието, което ми гласувахте, и бих работила безусловно и всеотдайно, за да го оправдая.

Благодаря и на Изпълнителната комисия за направеното предложение да бъда включена в състава на НИС Жени ГЕРБ и вярвам, че то е направено след обективен анализ и преценка на квалификацията ми, на дългогодишната ми работа в структурите на ГЕРБ и на подкрепата, която имам от повечето членове и симпатизанти в Област Благоевград.

За съжаление, след като областният координатор на Жени-ГЕРБ г-жа Адриана Мелниклийска възрази в ефир срещу предложението на Изпълнителната комисия, аз бях подменена в състава на НИС Жени-ГЕРБ с г-жа Росица Димитрова.

Заявявам уважението си към двете дами и към тяхната дейност, но не мога да скрия разочарованието си от факта, че изборът на г-жа Димитрова беше реализиран чрез присъствието на многобройни делегати в залата днес, които са служители на ръководеното от нея дружество „ВиК – Благоевград“.

Вярвах, че изборът на състава на НИС Жени-ГЕРБ ще бъде обективен и прозрачен, без да се позовава на служебни отношения с извънпартиен характер.

Още веднъж благодаря за подкрепата на всички Вас!

Продължавам да работя за идеята ГЕРБ и нейните ценности, в които безрезервно вярвам!”

„Няма база за сравнение между двете дами, но някой върши машинации, на никого през ум не е минавала мисъл да се гласува за Ташкова, но тя обича да си пробива път сама с „усмивки широки“. Няма да забравим момента, когата пристигна делегация от София, беше и Младен маринов. Тя се хвърли на него и му тикна визитната си картичка с заръката: „Обади ми се!“ Срам ни хвана! Маринов остави визитката на бюрото в ГЕРБ- Благоевград.“ – пишат на редакционните ни имейли десетки членове на ГЕРБ.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here