Цветанка Вуковска

Управителят на ГУМ Дупница Цветанка Вуковска усилено работи по привличането на популярна верига магазини и в подлеза. Идеята на Вуковска е търговските площи там да се увеличат като към тях се придадат част от складовете, а преустройството може да бъде за сметка на наемателя.

„От около година водя преговори и пращам оферти до различни вериги, които биха проявили интерес към подлеза. Там може да се настани един хранителен магазин, например. Преговорите все още са на ранен етап и не искам да споменавам конкретно. Преимуществото на подлеза е, че има отделен вход, така даже и при затваряне, обектът може да работи.

Въпреки това, при търсенето на по- големи инвеститори се стремя да се насоча към обекти, които не се затварят дори при затягане на мерките. В МОЛ-овете не се затварят хранителни магазини, аптеки, банки, дрогерии, застрахователни дружества. Не сме се отказали и от проекта за ремонт на самия подлез.”, коментира Вуковска. Тя сподели, че преговорите с големите вериги вървят бавно, защото те имат план за 1 година напред къде смятат да разкриват нови обекти и затова се налага да се чака.

Както е известно преди няколко месеца от подлеза се изнесе една от фирмите, които продаваха пътеки и килими.

В ГУМ вече има един голям инвеститор в лицето на „Лили дрогерия”. Те обещават инвестиция от 316 000 лв. в новия магазин на първия етаж, ще финансират и ремонт за 22 800 лв. в административната част на ГУМ, където се помещава и НОИ.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here