ВиК: Ще възстановим абонамента при договор за разсроченоплащане на неплатени сметки!

Жителка на Долна баня се оплаква от липса на вода повече от месец.
Анелия Аташлийска от Долна баня се оплаква от липса на вода повече от месец. След извършени ремонтни дейности тя била прекъсната от мрежата. Анелия живее на ул. „Опълченска” №12А в града.
Тя разказва, че прибягва до абсурдни начини за готвене, къпане и хигиена. Потърсихме за коментар техническия ръководител на район Долна баня Станимир Котларов.
„В момента текат ремонтни дейности по Воден цикъл на ул.”Опълченска” в гр. Долна баня. Подменя се водопровод на половината град от порядъка на 13км. мрежа. Фирмата изпълнител е наета от общинска администрация по ПУДООС . ВиК не извършва ремонта. Ремонтните дейности по мрежата стартираха през месец юли. Причината за липса на вода на Анелия Аташлийска е, че партидата към ВиК се води на починал човек Младен Велчев, които вероятно и е свекър, дължимата сума на негово име е над 400 лв., имотът се води на негово име.
Разговаряхме с абонатката на адрес „Опълченска”12А, която трябва да си направи пререгистрация като наследник на имота, след това да си сключи споразумителен договор, защото дължи 470лв. за изразходена вода за предходен период.
В имота фигурират две семейства – наследници, с две адресни регистрации. В този имот са живели двамата братя Тодор и Младен Велчеви, след това се разделят.
Ние от ВиК не сме спирали водата на Аташлийска. Фирмата изпълнител по водния цикъл, отрязва второто разклонение. На адрес „Опълченска”№12 имота се води на Тодор Велчев, които е водоснабден. А имота на „Опълченска”12А е на Младен Велчев, които е прекъснат, и партидата се води на починал. В момента на този адрес живее Надя Велчова. Има период, в които и двете семейства са били на водомери, а в момента са на база.
В инкасото на ВиК след като има повече от един собственик, ние трябва да водоснабдим и следващия. Във времето едната страна са си прокарали второ отклонение в имота. Това означава, че фирмата не е възстановила второто отклонение, защото дължат пари на ВиК. При ремонтните дейности Общинска администрация вероятно са разпоредили да има само едно отклонение, а другото остава без вода. Вчера обяснихме на Анелия Аташлийска да си пусне документите към ВиК , да си издължи стари задължения и ще бъде вързана към мрежата.” – обясни Станимир Котларов.
На въпроса това единственият абонат ли е на територията на общината, които е прекъснат заради задължения към ВиК , отговорът беше, че е фирмена тайна.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here