В последните дни на септември наемателите се преместиха по новите си щандове на първия етаж.

ГУМ Дупница няма да затваря врати за преустройството на първия етаж. Това съобщи за „4Власт” управителят Цветанка Вуковска.
Както е известно, всички щандове на първия етаж ще се изместят вляво, а в дясната част ще се обособи големият магазин, където ще се настани „Лили дрогерия”.


„След приключване на работния ден утре следобед стартираме голямото местене. Вече има и преместени щандове. Но утре следобед пускаме щорите и започваме активно и изцяло. Наемателите на щандовете няма да спират работа и за ден, проблем може да има само за трите щанда в дъното, съседни на новия магазин. Веднага стартираме и работата по изграждането на стената, която ще направи за големия магазин. Плановете са до сряда работата по нея да приключи, а от 1 октомври, когато влизат в сила новите договори на наемателите, всичко да е готово.”, каза Вуковска.

Общинският съветник Тодор Василев, управителят на ГУМ Цветанка Вуковска и общинският съветник Георги Наумов след конкурса за големия магазин.

Между 15 ноември и 1 декември пък се очаква да отвори врати и „Лили дрогерия”, но всичко зависи от това как ще върви ремонтът на обособената част, който е изцяло ангажимент на фирмата наемател. В магазина всичко ще бъде ново, ще се сменява настилка, таван, инсталации. От „Лили дрогерия” спечелиха търговската площ чрез конкурс и обещани инвестиции от 316 374 лв., месечният наем за магазина с площ 310 кв.м и склад от 135 кв.м е 14 258 лв.

„Дружеството ще инвестира 22 800 лв. в ремонт и на административната част. Знаете, че там се намира и поделението на НОИ, където ежедневно идват много хора. Това е жестът, който фирмата прави за обществеността в Дупница. В администрацията ще бъдат подменени всички врати, ще се постави една автоматична. В чакалнята ще има железни пейки и маси, където хората да сядат, докато попълват документите си. Решихме те да са метални, защото лесно ще може да се почистват и дезинфекцират с оглед на ситуацията с ковид кризата.”, съобщи още Вуковска.


Както е известно, предстоят търгове и за втория етаж. Там наемателите са около 4-5 човека, които въртят търговия на място от около 10 години.
От управата на ГУМ обаче изчакват, за да видят дали няколкото наематели, отпаднали след процедурите на първия етаж, ще проявят интерес. Напрежение създава и обстановката около коронавируса.
„Трудно може да правим търгове, ако обстановката се затегне. Събират се хора за наддаванията, има комисия. Изчакваме за момента.”, коментира ситуацията с втория етаж Вуковска. Тя е категорична, че няма истина в слуховете за напускане на китайските магазини от ГУМ.
„Говорих с тях, те бяха учудени от тези слухове. Не дават никакви индикации, че мислят да напускат, по договор дължат предизвестие, ако имат такова намерение. Те се радват на пълен комфорт в ГУМ.”, уточни управителят на общинското дружество.
За китайският магазин на втория етаж наемът на месец е 5000 лв., а за третия етаж се плаща по 3 лв. на кв. м, там магазинът е 800 кв.м.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here