От 3 до 5 октомври 2021 година жителите и гостите на Кюстендил ще могат да посетят „Изложба на Библията“, в която на специални информационни пана ще се запознаят както с пътя на свещения текст през историята, така и с неговата духовна стойност и непреходност. Своите знания за Книгата на книгите посетителите могат да проверят на интерактивната стена към изложбата, а от 19.00 ч в палатката жителите и гостите на града могат да посетят прожекцията на филма „Битката за кутията“, посветен на юбилея на Славейковия превод на (свещената Книга) Библията.
През 2021г. се навършват 150 г. от съвременния превод на Библията, известен още като превода на Петко Славейков. Във връзка с кръглата годишнина фондация „Извор на бъдеще“ провежда поредица от събития в цялата страна, посветени на произхода на Свещената книга и нейния принос в историята на българската духовност, култура и самосъзнание.
Организира – Национален Литературен музей към Министерство на културата, Център за славяно-византийски проучвания „Проф. Иван Дуйчев“ и Университетско издателство „Св. Климент Охридски“.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here