Кметът на община Сандански Атанас Стоянов, Неврокопският митрополит и управителят на фирмата изпълнител удариха първа копка на ремонта на пътя Катунци – Златолист за 4 045 312.74 лв. Парите са отпуснати от правителството, след като градоначалникът Атанас Стоянов поиска финансова подкрепа от държавата за ремонта на трасето, което е в лошо състояние.


На място ще бъде изградена нова асфалтова пътна настилка, тротоарни площи, отводнителни канавки и мостови съоръжения. По пътя минават много туристи, запътили се към църквата „Свети Георги“ и гроба на Преподобна Стойна.


Същевременно е в ход и процедура за реконструкцията на друг, изключително важен за всички ни пътен участък – бул. „Европа“. Реализацията на проекта, свързващ входа на града ни с АМ „Струма“, е ключова за подобряване на техническата инфраструктура и благоустройството на град Сандански.
За изпълнението на проекта тече втора процедура за избор на изпълнител на ремонтните дейности на бул. „Европа“. Законоустановеният ред, свързан с обжалването на обществената поръчка, е и причината за забавянето на ремонтните дейности на булеварда до сега.
След успешно и законосъобразно приключване на текущата процедура, ще се пристъпи към дългоочаквания ремонт на пътния участък и ще бъде реализиран един от най-ключовите проекти на община Сандански.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here