Днешната дата се празнува всяка година в с. Опицвет, с военно формирование 34 420 – Костинброд. Поради епидемиологичната обстановка в страната днес в село Опицвет няма да има вечерна заря-проверка с военни.
Въпреки всичко 22 септември си остава една от най-важните дати за село Опицвет, причина за което е площад „Независимост“ в центъра на селото.
Днес опицветчани отбелязаха освен празника на България, но и откриването на изцяло обновения площад.
Площад „Независимост“ е със сменена павирана настилка, озеленяване, пейки за отдих, ново енергоспестяващо осветление и видеонаблюдение.
Отец Желязко Симонов отслужи водосвет за здраве и освети новия площад „Независимост“.
Кметът на община Костинброд, г-н Трайко Младенов поздрави жителите на село Опицвет за празника, за обновения площад и връчи одобрения проект за водопровод на цялото село на г-жа Гергана Величкова – кмет на село Опицвет. Село Опицвет от днес ще има своят нов площад и днес стана ясно, че ще има и нов водопровод!
Предстои да се обнови покривът и фасадата на НЧ „Разум“, което се намира на площад „Независимост“. Опицвет е първото от малките населени места в община Костинброд, което ще има нов водопровод. Проекти за смяна на водопроводната мрежа се осъществиха в селата Петърч, Голяновци и Драговищица.
 
Честването на 113 години независима България тази година премина с поднасяне на венци и цветя от кмета на община Костинброд, г-н Трайко Младенов, кмета на село Опицвет, г-жа Гергана Величкова, заместник-кметовете инж. Теодора Гогова и г-н Александър Ненов, общински съветници: д-р Атанас Тенев, г-жа Даниела Станкова, г-н Димитър Найденов, г-н Живко Георгиев, секретар на общинска администрация, г-жа Валя Иванова, кметове на населени места, служители на общинска администрация и жители на село Опицвет.
Кметът на община Костинброд г-н Трайко Младенов поздрави всички присъстващи с празнична реч по случай Деня на Независимостта на България:
„Днес се прекланяме глави и повече от всякога трябва да осъзнаваме – какво е да живеем и какво е да сме граждани в независима държава.
Преклон пред паметта на загиналите!
Честит празник!
Честит ден на Независимостта!“
Нека всички помним датата 22 септември 1908 г. – Денят, в който България става истински свободна.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here