Две благоевградски фирми и фондация от Рила искат да доставят оборудване за 18 983,33 лв. без ДДС или 22 780 лв. с ДДС за Дневния център за стари хора в град Рила. На място помощ и подкрепа получават 20 възрастни жители на общината.
За доставка са заявени кухненско оборудване и офис техника. Списъкът включва доставка и монтаж на мивка, нагревател за вода, аспиратор, плот за кухня, хладилник, готварска печка, микровълнова фурна, кухненски шкаф, закрит шкаф, диспенсър за вода, съдомиялна. Също така принтер, апарат за кръвно налягане, бюро, офис стол, преносим компютър, 5 маси, 20 стола, диван, телевизор, два колонни климатика, закачалка и портманто.
Подадените оферти са били 4. Комисията миналата седмица е отстранила фирма „АМО 90”, поради нередности в документите. Допуснати до следващия етап с отварянето на ценовите предложения са благоевградските „БГ Интернешънъл Гурп” на Николай Здравков и „Перун- ККБ” на Кирил Кирилов. 5 дни са дадени на фондацията от Рила „Активно приобщаване”, да попълни липсите по документацията си. Дейността на сдружението е социална, то се ръководи от Вяра Игнатова, а в Управителния съвет са Йордан Бастаджийски и Марияна Николова.
Покупката на оборудването идва по силата на подписан договор между община Рила и Министерство на труда и социалната политика. Дневният център за стари хора е делегирана от държавата дейност. Целта е модернизирането му и подобряване на предоставяната услуга.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here