Жителите на Говедарци: От 2 г чакаме обещаните от кмета Георгиев автобусни спирки, аптека, няма една табела, туристите са като в лабиринт

1
1
Общинският кмет Вл. Георгиев беше в селото, но, за да обсъди преместването на кметството, съобщиха от общината.

„Къде са новите автобусни спирки, аптеката, табелите на улици и туристически обекти, които кметът на община Самоков Владимир Георгиев смело обещаваше за село Говедарци преди местните избори през 2019?”, питат се жителите на курортното село.

Днес в село Маджаре бяха поставени нови автобусни спирки, в Говедарци кметът Георгиев се мерна, за да се покаже, че се мести кметството.

С нови автобуси спирки се сдоби село Маджаре,.

„Преди две години, в дните на местните избори, кметът на общината Владимир Георгиев дойде в Говедарци и ни уверяваше, че общината вече е закупила новите спирки, даже бяха обсъдени най-подходящите места за тяхното поставяне, най-вече в центъра на селото. До ден днешен ги чакаме. Георгиев обещава и откриването на аптека, като по неговите думи „щяло да е голяма придобивка за селото и района”, такава също липсва. Тогава ни замаза очите , като заяви, че се очаквало само одобрението на Общинския съвет. Колко мандата са му нужни на Георгиев за осъществяването не тези безпочвени обещания ?”, питат жители на селото.

Те настояват също да има табели с имената на улиците, за да се ориентират туристите. Селото е курортно и болките на местните до голяма степен са свързани с проблемите пред развитието на туризма. Те се оплакват от лошото състояние на доста улици, липсата на пречиствателна станция и др. „В 21 век сме, а табели с имената на улиците и номера на сгради, информационни туристически табели, указателни табели на природни обекти, исторически – липсват в най-голямото самоковско село Говедарци”, споделят местните жители и туристи. „Защо години наред за Говедарци не се влага и стотинка, наслушали сме се на лъжи и празни предизборни обещания. Кога ще бъде изготвен проект от общината за изработка и монтаж на такива табели за тяхното разположение и монтирането им?

До планината сме, а водата не става за пиене, няма филтри, селото е без пречиствателна станция, позволителните за дърва се бавят. Вече има много къщи за гости, хотели –това ли е туризмът според община Самоков?”,питат местните и редят проблемите и добавят: „Представете си в кой век живеем. Ако стане нещо и трябва да викнем линейка, на какъв адрес да стане това. Трябва ли да описваме цвета на къщите или какво? Как да ни открият хората? Недопустимо е.“, коментира К. Николаев жител на Говедарци.
Вижте видеоканала ни:


1 COMMENT

  1. Този мандат няма ли нещо да се направи за Говедарци , освен табелата в началото на селото … или в края на него ще се направи и една табела на края на селото

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here