Празничният 15 септември, уважи кметът Владимир Джамбазов, като пожела на всички здрава и успешна година
30 първокласници за първи път прекрачиха прага на родното школо под пъстър венец от есенни цветя.
Слънчев и празничен по традиция бе първият учебен ден в 170-сет годишното школо в рилския град, като като той бе присъствен и стъпаловиден, заради пандемията от коронавируса.
Тържеството започна с посрещане на училищното знаме и под звуците на националния химн бе издигнато българското знаме.
Първолаците, учителите, родителите и гостите бяха поздравени от директорката на Средно училище „Неофит Рилски“ Петя Янева.
Сърдечен поздрав към всички присъстващи на тържественото откриване на новата учебна година отправи кметът на община Долна баня Владимир Джамбазов, като пожела на всички здрава и успешна година.
От името на първокласниците поздрав направи малката Вяра Янева, а от името на родителите Стоян Стоянов.
 
С песни и стихове ученици поздравиха всички присъстващи на тържеството.
Водосвет за здраве и успешна нова учебна година отслужиха енорийският свещеник ставрофорен иконом Пламен Димитров и свещеник Емануил Димитров.
С водосвети, молитва и благослов за здраве и успешна нова учебна година започнаха тържествата в Професионалната гимназия „Христо Ботев“ и Детска градина „Юрий Гагарин“.
Първият учебен ден в учебните и учебно-възпитателните заведения тази година бяха уважени от кмета на община Долна баня Владимир Джамбазов, Лиляна Драганова – председател на общинския съвет, заместник кмета инж. Красимир Тодоров, Красимир Терзийски – секретар на общината, Нина Арнаудска – главен счетоводител на общината.
В класните стаи първокласниците разтвориха първите учебници и тетрадки, посрещнати с питка и мед, като получиха и своя първи урок и първите напътствия от своите първи учителки Тодорка Русева и Красимира Караджова.
Любомир Кузев

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here