Учебното заведение с директор Румяна Здравкова въвежда роботика и програмиране в учебните си програми-единствено в общината и става иновативно училище със заповед на министъра на образованието и науката

Три екологично насочени проекта спечели екипът от ОУ „Проф.Марин Дринов“ в Кюстендил. Те са на обща стойност над 10 000 лв и целят облагородяване на дворното пространство, около централната сграда.

 


На мястото на старата липа, която поколения кюстендилци помнят, е изградена класна стая на открито по проект „Благоустрояване и озеленяване в община Кюстендил“. Следващата стъпка бе да се реновират спортните уреди и да се добавят нови, за да може децата и учениците да имат кътове за отдих и спорт. Проектното предложение е финансирано по програма ПУДООС.

Предстои облагородяването и озеленяването и на третата зелена зона в двора. Освен пейки и много зеленина, се предвиждат и съоръжения за игри на открито, също по програма- „Ремонти, благоустрояване и опазване на околната среда на община Кюстендил“.

Училището може да се похвали и с още една извоювана победа- въвежда роботика и програмиране в учебните си програми-единствено в общината и става иновативно училище със заповед на министъра на образованието и науката.

Тържественото откриване на учебната 21/22г. ще бъде утре, 15 септември от 9.00ч. за централната сграда на бул.България и от 10.00ч. за сградата на Дондуков, бившото Второ ОУ при спазване на всички епидемиологични мерки.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here