Сложните строителни дейности се изпълняват от „Агромах“

Ударно се ремонтират и укрепват улици в Симитли, показа наша проверка. Проекти по аварийно-възстановителни работи с изграждане на подпорна стена са задействани по улиците „Илинден“, „Христо Смирненски” и „Родопи”.

Стойността на проектите е по около 260 000 лв. без ДДС за всяка от улиците. Наш екип беше на улица „Христо Смирненски”. Ремонтът се извършва от столичната фирма „Интерполис” ЕООД. Изгражда се 177,40 метра подпорна стена по протежението на улица „Христо Смирненски“. Височината е променлива – 60, 120 и 160 сантиметра. „Работата върви по план, няма проблеми. Ще приключим в срок, хората може да са спокойни. Хората са търпеливи и показват разбиране, няма ремонт без неудобство, ”, коментираха работници. Двама от тях връзваха арматури, наливаха бетон на обекта.

Работниците поясниха , че строителните дейности са стартирали преди месец, а срокът на изпълнение на поръчката е 160 работни дни. ”Поръчката включва изграждане на подпорно стоманено- бетонови стени, нов тротоар, отводнителни канавки, озеленяване и др. По този начин ще се укрепи дворът на блока, който е в близост.

Старата стена беше компрометирана, разпадаше се, беше образувано свлачище. Тя е била строена преди много години, започна да се руши от към фундамента. Над стената имаше дървета, които бяха надвиснали над тротоара, стената беше опасна, можеше да се срути. Демонтира се тротоарът, който ще бъде възстановен. Върху самата стена ще бъде изграден и парапет, ще има два входа със стълбища. Теренът около блока ще бъде озеленен, ще се засадят дървета на мястото на премахнатите. Ще възстановим всичко което е разрушено”, сподели един от работниците. Средствата за ремонта са отпуснати от Междуведомствената комисия съм Министерски съвет. За реконструкция на подпорна стена на ул. „Христо Смирненски“, гр. Симитли средствата са 371 958 лв. За почистване на централно градско дере и реконструкция на десния бряг по ул. “Васил Левски“ и за реконструкция на подпорна стена на ул. „Христо Смирненски“ в община Симитли се одобряват общо 1 730 183 лева. 920 000 лв. бяха предвидени за превенция от наводненията чрез изграждане на защитни стени и почистване на дере на територията на с. Крупник. В края на миналата година беше пусната обществена поръчка за 1 047 727 лв. без ДДС за аварийно- възстановителни работи по почистването на централно градско дере и реконструкция на десния бряг по ул. „Васил Левски” в Симитли. Изпълнител е фирма на местния бизнесмен Марио Павлов. В общината вървят и проекти със социална насоченост. Софийската фирма „Унистрой Груп” на Ангелина Босилкова беше избрана да извърши строителството по проекта за преустройство и промяна предназначението на съществуваща сграда – „Заведение за социални грижи“ в „Център за настаняване от семеен тип за пълнолетни лица с умствена изостаналост“, с. Полена. Стойността на договора е 367 819,88 лв. с ДДС. Същата фирма е изпълнител и на проекта за преустройство, пристройка и промяна предназначението на административна сграда – „Здравен дом“ в „Център за настаняване от семеен тип за пълнолетни лица с умствена изостаналост“, с. Брежани за 360 000 лв. Средствата за ремонтите в центровете в Полена и Бержани са осигурени от Министерството на труда и социалната политика. Сградите ще бъдат изцяло обновени и адаптирани за хора с увреждания, включително ще се правят асансьори.

Доскорошният премиер и кметът на Симитли Апосло Апостолов са не само съпартийци, но и приятели.

“Приоритет за община Симитли е грижата за хората. В новите социални центрове ще се разкрият около 100 работни места.“, коментира кметът на Симитли Апостол Апостолов. По съвместен проект с Гърция общината купува нов пътнически микробус, 8 + 1 места. Стойността на возилото е 67 000 лв. без ДДС Благоевградската „Еталон 66” на Петър Иванов ще доставя тестени изделия- хляб, козунак, питки и хляб за социалния патронаж, социалните домове и детските заведения на територията на община Симитли. Общината е договорила и покупката на нови контейнери тип „бобър” с обем от 1 100 л. Цената на брой е 574,80 лв., а стойността на договора е 39 086,40 с ДДС.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here