На тържеството присъстваха кметът Станислав Владимиров, заместникът му Стефан Кръстев, както и бивши служители на пожарната и гости

Професионалният празник на служителите от Регионална дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ – Перник бе отбелязан днес с тържествен водосвет и поднасяне на венци и цветя пред паметните плочи на загиналите при изпълнение на служебния си дълг пожарникари Никола Миков и Сашо Евтимов.

На тържеството присъстваха кметът на Община Перник Станислав Владимиров и заместникът му Стефан Кръстев, както и бивши служители на пожарната и гости. Свещенослужители от пернишкия православен храм „Св. Иван Рилски“ почетоха паметта на загиналите при изпълнение на служебните си задължения пожарникари и отправиха молитва за здраве и благоденствие на действащите огнеборци.


Чрез кмета на община Перник бяха връчени плакет и грамоти на представителите на Доброволно формирование „Протожер“ към общината, за добре свършена работа по време на гасенето на горските пожари през лятото. От своя страна г-н Владимиров поздрави служителите за празника и им пожела да бъдат живи и здрави и винаги така отговорни в работата си, при ликвидиране последствията от пожари и природни бедствия.


Тържеството приключи с вой на сирени и едноминутно мълчание пред паметната плоча на Никола Миков в двора на пернишката пожарна.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here