Комисар Васил Паргов и гл. инспектор Радослав Боюклийски

Началникът на отдел „Охранителна полиция“ в ОДМВР- Кюстендил комисар Васил Паргов и началникът на сектор „Пътна полиция“ гл. инспектор Радослав Боюклийски представиха стартиращата акция на полицията.

„Засилено полицейско присъствие ще има около всички училища на територията на ОД на МВР Кюстендил, каза Паргов.

За периода от 01.06.и 31.08.2021 г. на територията на областта са станали 9 ПТП с участието на деца до 17 години. От тях 7 са тежки, без загинали, 8 са леко пострадали, информира Боюклийски.

Седмицата на детската пътна безопасност/15-22 септември/ ще се проведе под наслов „Лесно е да спасиш живот! Просто спазвай правилата“, а 21 септември е обявен от вътрешния министър за Ден без загинали на пътя.

Преди началото на учебната година служители на МВР и представители на местната власт са приключили с огледите на сигнализацията с пътни знаци и маркировка, уличното осветление, предпазните огради и обезопасяването на входовете на детските заведения и училищата и в това отношение са спазени изискванията.

Полицейско присъствие ще бъде осигурено в районите на училищата по време на отиване и връщане от училище на децата, за да се осигури тяхната безопасност.

И през тази учебна година ще се осъществяват превантивните беседи по пътна безопасност с най-малките ученици, а програмата е съгласувана с РУО. Беседите ще се провеждат при присъствена форма на обучение и при спазване на противоепидемичните мерки.

Програмата предвижда беседи по пътна безопасност, съобразени с възрастта,  и с учениците от прогимназиалния и гимназиален курс.

Комисар Паргов изрази увереност пожела „На добър час в новата учебна година“ на децата, учителите и родителите.

 

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here