Петокласниците в радомирското ОУ „Христо Смирненски“ ще седят на чинове, чиито плотове са с ликовете на велики българи. Учебното заведение е най-голямото в общината. В него се обучават 425 ученика, а пети клас са 65.

През новата учебна година училището посреща  своите петокласници в обновени класни стаи. Ръководството с директор Румяна Давидкова  е намерило един нетрадиционен начин да напомни на учениците си за големите имена от българката история и литература. От ученическите маси гледат хан Аспарух, Св. Св. Кирил и Методий, д-р Петър Берон, Васил Левски, Христо Ботев, Дора Габе, Йордан Йовков и други велики личности, пише Mirogled.com..

Колективът се надява по този начин децата да почувстват по-близо великите българи, а заветите им да ги мотивират и стимулират да учат и успяват. Запознавайки се с българската история и литература, възпитаниците на училището ще получат необходимата основа, върху която да градят своите бъдещи знания и умения, своите постижения.

През 2021/2022 учебна година учениците от петите класове в избираемите си учебни часове ще изучават история и цивилизации, компютърно моделиране и информационни технологии, география и икономика и изобразително изкуство. Учебният процес през годината ще бъде вдъхновен от възрожденския дух, обхванал учениците и учителите.

Първокласниците пък ще бъдат посрещнати в цветни стаи с приказни герои.

Дни преди първия звънец учители и персонал почистиха двора, а класните стаи са празнично украсени. Директорът Давидкова се обърна към родителите с призив да разкажат на децата си, че има различни  техни връстници, със специални нужди: „Нека им помогнат, да им се усмихнат, да говорят с тях, да си играят и учат заедно!“

В края на месеца училището ще отбележи патронния си празник. За него са подготвени много изненади.

Снимки: ОУ „Христо Смирненски“

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here