Станислава Ризова и Тодор Лазаров

На церемонията снощи по връчване на наградите на IX-ия Международен телевизионен и кинофестивал Славянска приказка филмът БЕЗВРЕМИЕ беше удостоен с най-престижните награди на фестивала – ГРАНД ПРИ – за режисура на Тодор Лазаров, който е известен като продуцент и каскадьор, и ГРАНД ПРИ за сценарий на Станислава Ризова от Кюстендил.

Вечно усмихнатата Станислава Ризова е драматург и режисьор. Съни е само на 24 години, но вече има създадени седем пиеси.
Младата авторка е завършила НАТФИЗ, специалност “Драматургия”, след това Музикалната академия, където изучава “Музикално-сценична режисура” при проф. Виолета Горчева.

 

 

Тодор Лазаров е уникална личност. Родом е от Благоевград, но е израснал на село-симитлийското Полето. Национален състезател по самбо, минал през джудото. След като е носач за 60 лв. на месец, преди 20 г. се озовава в каскадьорска група, за да стигне до снимки за суперпродукции в цял свят – от Колумбия и Мексико до Индия и Китай, редом със звезди като Скалата, Джейсън Момоа, Никълъс Кейдж, след Троя с Брад Пит.

Той е първият български екшън режисьор.

„Незабравима вечер! На IX Международен Кино и ТВ фестивал „Cлавянска Приказка“ 2021. с най – високите отличия беше удостоен късометражният филм „БЕЗВРЕМИЕ“ на режисьора Тодор Лазаров ,по сценарий на Stanislava Rizova ! Честито мили мои прекрасни ентусиасти – творци и мечтатели!Нека това признание ви направи по силни и по – уверени,за да ни радвате с нови и нови филми,спектакли и концерти!Обичам ви много!!!“, написа гордата майка на Станислава- Светлана Ризова!

https://www.facebook.com/100000553164458/videos/1011581013028889/

Снимки и видео Светлана Ризова и Theodora Todorova

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here