Александър Палчев е с черната блуза.

На прага на новите избори от партията на Слави Трифонов отново обезглавиха лидера на „Има такъв народ” в Дупница. „4Власт” научи, че с поста се е разделил стоматологът Здравко Данаилов. Причината аз рокадата бил слабият резултат на вота през юли.

Здравко Данаилов, Виктория Василева за втори лишава Дупница от възможността да има депутат, главната счетоводителка на Палчев-Снежана Троянска, която събра едва 300 гласа и останалите къндитати за депутати..

Припомняме, че от четвъртата позиция в листата Данаилов събра едва 554 преференции, а като цяло ИТН направи с около 2 300 гласа. На изборите през пролетта партията събра над 9700 гласа, а през лятото 7373 и реализира само един мандата, който беше взет от Виктория Василева, която можеше да избере да бъде депутат и от София област.

През пролетта моторът на ИТН беше тогавашният лидер Николай Златарски, който събра от третата позиция в листата 931 преференции. Машинациите в партията и прехвърлянето на депутати от листи в листи го лиши от място в парламента. Затова Златарски се отказа от лидерския пост. Така за следващите избори бизнесменът Александър Палчев нареди в листата все свои хора. На третата позиция беше Снежана Траянска, която е негов счетоводител и събра едва 392 гласа, а Здравко Данаилов е стоматологът му. Стратегията се оказа грешна и сега въпросът е дали отново от партията на Слави Трифонов ще позволят на Палчев да кадрува. За изминалата кампания Палчев нае за офис на партията първия етаж на ресторанта на хотел „Универсал” в Дупница.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here