Община Сапарева баня замрази парите, предвидени за зимно поддържане и почистване на пътищата за предстоящия зимен сезон. В много от общините е налице скок в средствата, предвидени за борбата със снега. От курортната община са обявили обществена поръчка за услугата, а заложената максимална стойност отново е 69 999 лв. без ДДС или  83 998,80 лв. с ДДС, каквато беше и в предходния сезон.

Работата включва почистване от сняг и лед и опесъчаване на улици с обща дължина 72,45 км в Сапарева баня и селата Паничище, Сапарево, Овчарци и Ресилово. Общинските пътища, които ще се чистят са 23,90 км, а включената в поръчката улична мрежа е 48,55 км.

Избраната фирма трябва да осигури нормалното преминаване при зимни условия и проходимост до всички институции, обслужващи ежедневно населението – здравни заведения, детски градини, СУ «Христо Ботев», квартални търговски обекти, общински  служби и др.

Условието към участниците е те да са изпълнили в последните 3 години поне една услуга с подобен предмет. Те трябва да разполагат с колесен трактор със снегорин, два товарни автомобила с гребло за снегочистене, тoварен автомобил с гребло за почистване на сняг и песъкоразпръскачка с обем на коша минимум 5 куб. м за обработка на улиците със сол и пясък – 3 бр. Също верижен булдозер, фадрома, тoварен автомобил 6х6, оборудван с гребло за почистване на сняг и песъкоразпръскачка с обем на коша минимум 8 куб. м за обработка на улиците със сол и пясък. Оферти се подават до 23 септември. От години със зимното поддържане в курорта се занимава местната фирма „Боби къмпани“ на Бойко Йовев от сапаревобанското село Ресилово. Миналата година Йовев спаси положението с чистенето на снега на територията на общината. След като се оказа, че няма нито една оферта по пуснатата обществена поръчка, от общината отправиха покана до фирмата.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here