Дупничани: Мира нямаме от ремонта на Младежкия дом, невероятен шум и псувни нон стоп се леят от сутрин до здрач

„Мира нямаме от работниците, обновяващи Младежкия дом в Дупница. Няма сутрин, няма следобед, шум до дупка, ламарини се къртят, псувни се носят, вече три месеца сме така. Какъв ремонт може да правят, тези хора са като талибани.”, оплакаха се на редакционната поща десетки дупничани, пожелали имената им да не се съобщават. Както е известно, от май месец тръгна грандиозен ремонт на емблематичната за Дупница сграда, която е с уникална висяща конструкция. Идеята е Младежкият дом да бъде преобразен и да се превърне в исторически музей.

Фирма „Галчев инженеринг“ взе поръчката за ремонта на Младежкия дом в Дупница. На снимката  управителя Любомир Галчев на първата копка на проекта.

За целта се прави преустройство на вътрешните помещения, затварят се външните тераси, които от години са сборище за гуляи. Поръчката за 2 млн. лв. взе фирма „Галчев Инженеринг”, на място обаче работят работници на Калин Георгиев от Дупница, те предимно роми. Живеещите в съседство обаче са повече от недоволни от непрестанния шум, който кънти наоколо. „Експертната бригада от малолетни роми, има и едно момиче сред тях, къртят ламарини нон стоп на Младежкия дом. Не се съобразяват от часа, дали е 18 или 8 часа, шум без спирка. Та тези инженери да не са елита, та закони за тях на важат? От 14 до 16 часа всеки се съобразява да не вдига шум. Децата се опитват да спят следобед, но няма как.”, оплакват се хората.
Вижте видеоканала ни:


1 COMMENT

  1. В България и в частност Дупница не се спазват наредби нощем да не се вдига шум,а тези хора искат през деня да не им се шуми.Това се случва в държави,в които не само хората спазват закони,но и контролните органи следят за тяхното изпълнение.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here