Детски представления на Куклен театър – Благоевград ще има всяка седмица в Дупница, ако има публиката. Дупнишкият театър пък ще играе на благоевградска сцена. Сътрудничеството е подписано между директорите на двата театъра в Благоевград и Дупница Марина Кунгелова и Валентин Балабонов.

„Играе на разменни начала, без да се плащаме наем за сцените и салоните“, съобщи на пресконференция днес директорът на театъръра в Дупница Валентин Балабанов, който уточни, че това е част стратегията му за оцеляване на културната институция в условията на ковид криза. Той беше поканил и директора на Кукления театър в Благоевград Марина Кунгелова.

„Салонът на местния театър ще си използва с 50% посещаемост, а трупата подготвя нова пиеса – “Място в ъгъла, по посока на движението”. В нея ще участват актьорите Владимир Богданов и Петко Каменов. Ако успеем да покрием разходите си и да гарантират печалба, ще “извадим от нафталина” и “Бай Ганьо”.“- уточни Балабанов и добави:

„Търсим си спонсори, които да ни подарят товарен бус, тъй като транспортните разходи са големи. Имаме покани за Троян и други градове, но 500 лв ще ни струва само пътя. Иван Иванов изкара книжка, може да кара и автобус, ще се радваме, ако някой ни предостави само автобус за пътуването до Троян, шофьор си имаме в лицето на актьора Иван Иванов. За празника на Дупница – 19 октомври ще бъде представен хепънинг “Театър в театъра”, показващ случващото се зад кулисите.“

„С неделни детски представления ще присъства в Дупница  Благоевградският куклен театър, стига да има публика, в Благоевград се радаваме на голям интерес, играем по два пъти в един ден, защото не можем да поберем публиката.“-каза неговият директор Марина Кунгелова. За 26 септември в салона на Драматичен театър “Невена Коканова” – Дупница е планиран спектакълът “За една обикновена шапччица червена”, за 17 октомври – “Фолклорна магия от Пирин”, за 24 октомври – “Бременските музиканти” и за 31 октомври – “Приказните разказвачи”. Кунгелова призова дупнишката театрална публика да не настоява за безплатни представления, а да купува билетни за театър, защото само така ще го запазим като “едно красиво, ценно, живо място с биография, която заслужава”.

Цялата пресконференция може да видете във видеото: https://www.facebook.com/198655540975937/videos/571509547618579

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here