Радослав Стойчев: Нека превърнем добруването на страната ни в общонародно дело!

Радослав Стойчев

Общата памет на един народ и величията в миналото, пред които той се прекланя са нужни за сплотяването му и за създаването на национално чувство за единение. Шести септември е един от най-важните дни от новата ни история.

Съединението на България, актът на фактическо обединение на Княжество България и Източна Румелия е акт, с който през 1885 г. българският народ отхвърля една несправедливост – разделянето на България на две, наложена от Великите сили с Берлинския договор. Останалото под  османска власт население в  Източна Румелия започва движение за обединяване на разпокъсаната земя – едно изключително народно дело, осъществено чрез решителност, храброст и воля за принадлежност. Съединението е общобългарско дело, посрещнато с одобрение от всички политически сили и от цялото общество. Тогава има истинско единение.

На шести септември ние празнуваме празник на патриотизма, който обединява нацията и едновременно с това ни приобщава към европейските ценности.

В качеството си на Областен управител имам честта да поздравя най-сърдечно гражданите на Софийска област с настъпващия празник – деня на Съединението. В този ден празнуваме и размишляваме за миналото, за настоящето и за бъдещето. Искрено желая на всички единение и по-добро бъдеще. Нека превърнем добруването на страната ни в общонародно дело!

Радослав Стойчев, областен управител на Софийска област
Вижте видеоканала ни:


LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here