Червените в Банско снеха доверието си от съветниците Благой Милев и Костадин Дурчов, тръгнали с ГЕРБ и кмета, смъкнали ОбС шефа Димитър Русков

Костадин Дурчов, Мартин Бориков и Костадин Атанасов
БСП се разграничи от позицията на общинските съветници в ОбС – БАНСКО, тъй като гласували винаги с ГЕРБ и смъкнали дружно от поста ОбС шефът Димитър Русков, за да го заменят с Костадин Загорчин от ГЕРБ. Русков с още трима съветници са представители на местно сдружение,  зад което стой Юлен. Юлен изведе на кметския пост кмета Иван Кадев, но преди месеци отношенията им се влошиха.
Заместници на Загорчин *в средата* са Александър Весков и Костадин Дурчов , до тях е кметът Иван Кадев
„Благой Милев и Костадин Дурчов сключиха негласна коалиция с ПП ГЕРБ на последното заседание на Общински съвет – Банско. От действията двамата общинскиски съветници от квотата на БСП е видно, че те не представляват ничии други интереси освен своите.
БСП не може да толерира създаването и консумирането на коалиция ПП ГЕРБ – БСП на ниво Общински съвет – Банско с цел лични интереси. БСП се бори години наред с модела „ГЕРБ“ и всякакви мести конгломерации с участието ПП ГЕРБ и отломките от нея са неприемливи за нас и нашите избиратели.
В тази връзка, мотивирайки се с принципните и идеологически различия с изразената позиция на общинските съветници от квотата на БСП, ние от БСП – Банско се изразяваме своето несъгласие с позицията на Благой Милев и Костадин Дурчов.
Оставаме верни към Вас, които ни гласувахте доверие!“ – се казва в декларацията. Лидер на БСП в Банско е Костадин Атанасов, който е и зам.- кмет на общината в екипа на Иван Кадев.

Припомняме, че обиди, грозни сцени и блъсканици белязаха изборната конференция на БСП в Банско през август миналата година.

Конфликтът между бившите председатели Костадин Дурчов и Георги Бориков и техните приближени помрачи партийното събрание в началото. Всичко тръгнало оттам, че Бориков се усъмнил, че в залата има делегати, които нямат това право, но са там, за да гласуват „правилно” за човек на Дурчов за председател на БСП-Банско. Двамата се подозират непрекъснато в задкулисни игри.

Затова Бориков поискал да види списъка с делегатите, но по разкази на очевидци в този момент върху него се нахвърлили  няколко души. Съборили го на земята, стигнало се до грозни сцени. Бориков и хората около него напуснали конференцията.

Костадин Дурчов пък каза,че сцените са пресилени, имало е емоции и адреналин, но не се е стигнало чак до някакви кървави сблъсъци.

Според него Бориков и сина му са се опитали да направят провокация, за да провалят  избора и събранието, но не се е получило. След като страстите са се уталожили конференцията преминала конструктивно и за председател на БСП в Банско е  избран  Костадин Атанасов, който е зам.-кмет на Банско и два мандата младежки лидер.
Вижте видеоканала ни:


LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here