Гл. инспектор Филип Благоев от Самоков е новият началник на РУ на МВР – Ихтиман, научи „4Власт”. Със заповед на министъра на вътрешните работи Бойко Рашков Благоев оглавява местната полиция, заемайки мястото на временния началник Петър Георгиев.
Припомняме, че директорът на полицията в Ихтиман Лъчезар Колев беше повишен и зае длъжността началник отдел “ Охранителна полиция “ при ОДМВР – София, със заповед на тогавашния министър Христо Терзийски.
Гл. инсп. Филип Благоев от години наред бе началник на група “Криминална полиция“ към РУП- Самоков. По -късно сдаде поста и замина на работа в София. Той е уважаван от колегите си в рилския град. Преминал е през различни изпълнителски и ръководни нива. Кариерата му започва в системата за сигурност, след това от 2005г. е полицейски инспектор в РУ – Самоков. След три месеца е преназначен като оперативен работник в „Криминална полиция“ в Самоков. През 2011г. е назначен за началник участък в Седми квартал, 2012г. заема поста началник на „Криминална полиция“ в Самоков, през 2017-18г. оглави Районното управление на полицията в Самоков.
Роден в Самоков, семеен е. Завършил ПГ „Константин Фотинов“ -Самоков, после школата в Симеоново /Академия на МВР/, неговата специалност е с „Противодействие на престъпността и опазване на обществения ред“.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here