К. Костадинов, В. Кацов, Йорданов и Илиев раздават 50 000 лв. за градинки пред блоковете в Дупница, дупничани от БЛ. 1: Плуваме във фекали, ще протестираме!

Костадин Костадинов, Вергил Кацов, Първан Дангов

Председателят на общинския съвет Костадин Костадинов, заедно със съветниците, земеделецът  Вергил Кацов, Асен Илиев от БСП и Йордан Йордановот ГЕРБ ще разпределят 50 000 лв. за граждански инициативи в Дупница. Общински в съвет в Дупница определя сумата от 50 000 /петдесет/ хиляди лева, които да се предоставят от общинския бюджет за финансов ресурс на Фонда за подкрепа на местни инициативи в Община Дупница, като определи максималната безвъзмездна финансова
помощ, предоставяна от Фонда за подкрепа на местни инициативи в Община Дупница, на една инициатива, за 2021г. в размер на 3000 /три хиляди/ лева. Приоритетите за финансиране от Фонда за
подкрепа на местни инициативи в Община Дупница за настоящата 2021г.са в областта на инфраструктура, културни дейности, образователни и научни дейности.

Асен Илиев

Странно обстоятелство е фактът, че заявки изпратени по електронен път до председателят на общинския съвет и кмета не се приемат, което може да се окаже спорна прецедура в условия на глобална дигитализация на услигите, коментират жители на Блок 1, на улица „Николаевска“, които са изпратили заявка за неправилно поставен мръсен канал от ВиК и „Галчев инженеринг“ на главната търговска улица, което е предпоставка за запушването му при всеки дъжд и тотални фекални наводнения.

„Не може да се раздават така пари за градинки, стихотворения и песни, при положение, че мазетата ни са пълни с фекали, че отводнителните шахти около блока в самия център на Дупница са малки, не отговарят на изискванията и с обратна денивелация, и същевременно сигналите ни да удрят на камък. Ще се организираме и ще съдим общината, ще организираме и протест.“- обявиха Минчо Светозаров, семейство Зашеви, семейство Чомакови и др. на общо събрание на блока и предложението бе прието.

Инициятивата за фонда е на СДС.
Вижте видеоканала ни:


LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here