4 355 кг. засаден канабис откриха в три села в Пиринско и в Петрич

Сн.Архив

Около 1 975 бр. тревисти растения, реагиращи положително на канабис са открити, ожънати и унищожени от полицейски служители на 02 РУ-Благоевград. Растенията, чието общо тегло е около 4 355 килограма са намерени в хода на проведена, през вчерашния ден, акция по линия на противодействие на производството, съхранението и разпространението на наркотични вещества. Около 1 060 бр. от тях са били засадени в района на с. Полето, общ. Симитли, като общото им тегло е около 3 180 килограма.

В обособена площ в землището на с. Ракитна са открити около 665 бр. с общо тегло около 800 килограма, а в местността Везенкова, землище на с. Сенокос – около 250 бр. с общо тегло около 375 килограма. За случаите е уведомена РП-Благоевград и са образувани досъдебни производства. Работата продължава.

На 18.08.2021 г. в овощна градина в местността Карачалий, землище на гр. Петрич, от полицейски служители на РУ-Петрич са открити полусухи растения с общо тегло около 27,66 килограма, които след направен полеви тест са реагирали положително на канабис. Като съпричастен към извършеното престъпление е задържан 60-годишен петричанин. По случая е образувано досъдебно производство.
Вижте видеоканала ни:


LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here