Съседски „бой с камъни” в с. Жиленци, В. Василев: Топят ме, че вадя старини от имота си! Н. Фридман: Браним богатството на България

„Завистливи съседи мерят с поглед колко стари са каманяците, които вадя от ливадата си. Имахме спор, защото бяха влезли в моя имот, преместиха си оградата и сега ми мъстят, като ме топят, че в имота ми има антики.” Това заяви за „4Власт” Васил Василев. Потърсихме го за коментар, по повод сигнал до нас от съседите му в село „Жиленци”.

„Подравнявам си имота, сигналът е злонамерен. Те искаха да купят въпросната ливада, но аз и баща ми дадохме по- добрата оферта. Действително извадих големи камъни, оставих ги настрани. Пращам снимки, не са от тракийска могила, речни са. Най- обикновени камъни от рухнал обор.”, каза Василев, той и баща му са дърводелци. „Моля да сигнализирате община Кюстендил. Васил Василев няма експертизата да установи от коя епоха са камъните и останките. Има и керемиди. Тук не става въпрос за лични проблеми или дразги, а за богатството на България.”, твърди пък съседката Наталия Фридман, която живее в чужбина.

„Аз мисля че трябва аз да извикам полиция и да се оплача, за да им прекъсна мераците. Не е редно да се говорят неистини зад гърба ми. Ако имат смелост да застанат и кажат какво мислят.“- добави Василев и изпрати снимка на камъните:
Вижте видеоканала ни:


LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here