К. Костадинов отне заплатите на хитри съветници, обяви: Идват само за подпис и си тръгват, пари няма да получат!

Костадин Костадинов в компанията на Йордан Йорданов.

„Колеги, тъй като констатираме, че някои от нас се регистрират, участват известно време и след това си тръгват от сесията поради различни причини, искам да ви уведомя, че съгласно Правилника съветник получава възнаграждение, ако участва в работата на сесията на ОбС. И така, тъй като знаете, че системата вече е електронна, този който напусне сесията, няма да получи възнаграждение за положения труд. Просто искам да ви помоля, имаме около 40 точки днес да бъдем обективни и да работим делово.“

Йонко Гергов

Това обяви председателят на Общинския съвет в Дупница Костадин Костадинов на последното заседание на местния парламент на 16 юли. В заседателната зала на община Дупница Костадинов предупреди, че съветници от подобен род, с хитри номера, заплати няма да получават, дори да са уважителни причините им за отсъствие.

Димитър Крекманов

На заседанието присъстваха 29 общински съветника от общо 33, всеки е със заплата от около 500 лв.

Георги Градевски вдясно, Миглена Вельова и Леонид Хаздай, на заден план с бялата риза е независимият Георги Градевски.

Отсъстваха Димитър Крекманов, Мария Соколова, Ивайло Петров и Миглена Вельова, а зам.- председателят на съвета Йонко Гергов духна за морето по средата на сесията, 4ВЛАСТ ще писка точна справка за раздадените суми за последните месеци.

Мария Соколова и Александър Паризов, който напусна ОбС.

Редовно напуска залата Мария Соколова, предполага се, че тя няма да претендира за заплати за последните три месеца, тъй като се явява само за подпис, с който удостоверява присъствие, но де факто не в залата.
Вижте видеоканала ни:


1 COMMENT

  1. Е,следващият път пак ги избирайте .Съветници-фигуранти .Като няма да работят за какво се кандидатират и заемат местата на други ,които биха могли и да свършат нещо.
    Трябва да има в закона и такава точка:щом не посещава над 5 или 10 заседания -вън ,да влиза следващия от листата на съответната партия.Другото е да има мандатност ,а не като Г.Пехливански да се пенсионира от там след над 15 г. стаж от Общ.съвет. или като П.Соколов,П.Дангов ,Л.Николова и др.на които им видяхме работата.
    И тука има много материал за чегъртане .

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here